7'nci Üniversite Teşkilatları buluşması yapıldı

7

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Bir Sen İkinci Şube Başkanı Murat Şahin ve yönetimi 7'nci Üniversite Teşkilatları buluşmasına katıldı. Ankara'da yapılan toplantıda değişik illerden başkanlar ve yönetimleri bir araya geldi.

“ÜLKEMİZİN VE ÜYELERİMİZİN ÇIKARLARINI SAVUNUYORUZ”

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Üyelerimizin özlük haklarını iyileştirmeyi çok istiyoruz ama demokrasi ağacının kökü ateş almışsa biz onun dallarında asla meyve arayışında olmayız” diyerek, öncelikli görevlerinin ülkenin darbelerden, yasaklardan kurtulması, millet iradesinin önündeki engellerin kalmaması ve demokrasinin gelişmesi olduğunu belirtti. Gündoğdu, “Gelir dağılımda halen sıkıntılar var. Bunun giderilmesi için gösterilen çabalar bizi gelecek için umutlandırıyor” diye konuştu. 

“2010 REFERANDUMU MİLAT OLDU”

Türkiye’nin 2010 referandumu ile bir milat yaşadığının altını çizen Gündoğdu, “Bu tarihten sonra bir metafor değişimi yaşandı. Millet iradesi, referandum ile yeniden güçlendi. Yeniden Büyük Türkiye yolculuğunda bir takım sancılar yaşanmaktadır. Bu yolculuğu hazmedemeyen ulusal ve uluslararası güçler ittifak içerisinde hareket ediyor, paralel yapı ile işbirliği yapanlar Türkiye’nin altını oyuyor” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINI SAVUNUYORUZ”

Toplu Sözleşmede mağduriyetleri giderme ve yeni kazanım üretme şeklinde bir strateji belirlediklerini ifade eden Gündoğdu, “2015 yılında memurlarımız maaşlarında yüzde3+3+enflasyon farkı alacak. 3+3’ü herkes alacak. Bu sefer 3+3+enflasyon farkı garantisiyle de daha çok memnun eden bir rakam olacak. 2015’in Ağustos’un da ise 2016-2017 yılları için yeni hükümetle masaya oturacağız. Çalışanlarımızın hakkını orada da savunacağız” diye konuştu. Yazar Yusuf Kaplan ile YÖK Yürütme Kurul Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, üniversiteler ve sorunları hakkında konferans verdi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti